Otázky a odpovědi – Vše o modeláži nehtů #1

Můžeme to přehnat s množstvím Bonderu?  

Ano, ale přítomnost acetonu v Bonderu významně snižuje možnost, aby jste použili velké množství Bonderu. To je jeden z důvodů proč se vůbec aceton přidává do Bonderu.

A co se stane, když se tak opravdu stane?

To může způsobit odchlipování.

Může se stát, že přeženeme vytvrzení v UV lampě?

Ano. Pokud necháme nehty déle v UV lampě, budou méně lesklé (při použití Super Shiny nebo 1 Step). To je vše. Neexistují žádné další škodlivé účinky.

Vytvrdí se gel zcela za dvě minuty nebo potřebuje delší čas? Kdy dochází ke smršťování nebo žloutnutí?

Nedochází k žádnému zvýšenému smršťování po delším vystavení UV záření. Gel se zcela vytvrdí za 2 minuty v 9-W lampě s dobrými žárovkami. Nebavíme se o starých nebo nekvalitních žárovkách. Špatné žárovky nikdy nevytvrdí gel úplně.

Jaká je trvanlivost výrobku

Více než 10 let!

Svítí gely ve tmě pro dívky, které chodí do klubů?

Ne. Fluorescence pod UV světly je možná, ale většině zákaznic se to nelíbí a chemické látky, které způsobují fluorescenci blokují UV vytvrzení.

Máte ty, který záměrně svítí?

Ne - viz předchozí odpověď.

Kolik jsou náklady na jedno doplnění s gely LE?

Je to v průměru 40 kč.

Přilnavač Connex od LCN může krystalizovat, pokud je vystaven světlu.

Může krystalizovat některý z vašich produktů?

Connex vytvrzujeme UV zářením. BONDER take tvrdíme v UV lapmě, ale náš Bonder zgelovatí jako želé.

Bonder zapáchá podobně jako primer, která chemická látka to způsobuje?

Chemická látka, která má tuto vůni je metakrylát ester. Je to methakrylát, který reaguje s vodou, aby vznikla esterifikovaná verze methakrylátu produktu.

V produktech LE nejsou žádné kyseliny. To je pro nás zásadní, protože nám bylo jako školitelům vštěpováno, že cokoliv s kyselinou na našich nehtech škodí našemu zdraví nebo všechno, co má akrylovou základnu.

Z velké části s tím souhlasím. Akryl je (podle definice) polymerovaná kyselina akrylová. Kyselina akrylová je karboxylová kyselina, která má v sobě ethylenovou skupinu. Ethylenová skupina je funkční část molekul, která umožňuje, aby došlo k polymerační reakci. Tady dochází jen k opravdu malým poškozením z akrylátů, pokud molekulová hmotnost je dostatečně velká, aby se snížil tlak par a tím omezil úroveň působení par. Problémem je, že čím větší je molekulová hmotnost, tím pomalejší je reakce, bezpečné akryláty (ty, které jsou bez zápachu) se stávají příliš pomalé k reakci, aby byly komerčně použitelné. Takže bezpečné akryly by ve skutečnosti neměly být vůbec používány! Gely jsou tou nejlepší volbou :)

Může aceton nebo odlakovač s acetonem ovlivnit gely?

Ne. Aceton nemá žádný vliv na naše gely.

Učili nás, že pokud může absorbovat aceton, že je porézní a pokud je porézní, že se chová jako houba a může absorbovat nečistoty, vůně, bakterie. Argumenty???

Nesouhlasím. Pórovitost a vliv acetonu jsou dvě odlišné věci. 1) akrylová pórovitost je výsledkem nezreagovaného monomeru, který se odpařuje a zanechává póry, kde se potom usazují bakterie, vlhkost, pigmentové částice a houby. To je obvykle špatné. Náše produkty nejsou porézní. 2) absorpce acetonu je výsledkem chemického složení produktu, který je narušen acetonem (chemický útok) a vede k nabobtnání, odchlipování a zabarvení. Některé z konečných následků jsou podobné a v obou případech jsou nežádoucí, ale jsou oddělené a na sobě nezávislé.

Říká se, že absorbuje všechno, co se nám dostane dorukou. Fuj !!!

Chtěl bych zopakovat, že - pokud je povrch nehtů porézní, měli bychom dát pozor na bakterie a houby, které se můžou dostat do naší modeláže!

Může Super Shiny prostoupit akrylový nail art na bázi vody a vytvořit lesk, který bude trvat tři až čtyři týdny?

Ano.

A co se týče lakovaného nail artu?

Ano.